"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Дерипаска іще побореться за завод в Україні

Середа, 18 травня 2011, 18:01

Об'єднана компанія "Російський алюміній" ("Русал") має намір опротестувати у Вищому господарському суді рішення Київського апеляційного господарського суду від 17 травня 2011 року по позовом Генпрокуратури про повернення в держвласність 68,01% акцій " Запорізького виробничого алюмінієвого комбінату "("ЗАлК").

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-службу "Русала".

Згідно із повідомленням, прийняте Київським апеляційним господарським судом 17 травня рішення не набуло чинності і буде оскаржене.

"Ідеться про давній судовий спір, це рішення належить лише до одної із судових інстанцій і не набуло чинності, у попередній судовій інстанції справа була виграна "РусАлом". "РусАл" скористається правом касаційного оскарження рішення у Вищому господарському суді України", - пояснили в компанії.

Реклама:

Як повідомлялося, Київський апеляційний господарський суд 17 травня 2011 року скасував рішення Господарського суду Києва від 27 грудня 2010 року і ухвалив нове рішення щодо задоволення позову Генпрокуратури про повернення в держвласність 68,01% акцій "ЗАлКу".

Відповідно до рішення суду, розірвані договори купівлі-продажу пакета акцій ВАТ "ЗАлК" у кількості 423514923 простих іменних акцій номінальною вартістю 0,25 грн. кожна, що становить 68,01% статутного капіталу товариства, укладені між Фондом державного майна (ФДМ) і ЗАТ "АвтоВАЗ-Інвест", і між ЗАТ "АвтоВАЗ-Інвест" і компанією Velbay Holdings Limited (Кіпр).

"ЗАлК" - єдиний в Україні виробник первинного алюмінію.

Власником "ЗАлКу" у 2004 році стала російська група СУАЛ, а в 2007-му комбінат перейшов під контроль ОК "РусАл", створеної при злитті алюмінієвих і глиноземних активів ВАТ "РусАл", "СУАЛа" і швейцарського трейдера Glencore.

"Русалу" в Україні також належить Миколаївський глиноземний завод.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: