"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Податковій пояснили, до кого прийдуть із перевірками

Середа, 18 травня 2011, 16:32

Увага аудиторів Державної податкової служби нині зосереджена на плануванні до перевірок виключно ризикових платників податків стратегічних галузей економіки, а також осіб, пов'язаних із ними юридично і через здійснення фінансово-господарської діяльності.

Про це заявив директор Департаменту податкового контролю юридичних осіб ДПСУ Василь Андрухів під час Інтернет-конференції на порталі ЛІГА.net.

За словами Андрухіва, до плану-графіку на перший квартал 2011 року було відібрано 3,2% середніх і 0,3% малих підприємств (від загальної кількості платників податків, які зареєстровані в органах державної податкової служби і повинні платити податки), на другий квартал - 2,9% середніх і 0,2% малих підприємств.

"Що стосується фактичних перевірок, то необхідно відзначити, що керівництвом ДПСУ прийнято рішення призупинити їх проведення щодо фізичних осіб-підприємців і взяти курс на зменшення фактичних перевірок суб'єктів малого та середнього бізнесу", - зазначив чиновник.

Реклама:

Таким чином, за його словами, дії податкових органів спрямовані на забезпечення імплементації Податкового кодексу та зменшення втручання органів державної податкової служби в діяльність платників податків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: