"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Через Мінюст можна дешево купити дорогу іномарку

Середа, 18 травня 2011, 16:07

Через українське Міністерство юстиції можна купити вживані автомобілі за наддешевими цінами, які не запропонують на жодному ринку країни.

В усякому разі, про це свідчать дані на сайті "Система реалізації конфіскованого і заарештованого майна", посилання на яку можна знайти на офіційному сайті Мінюсту, пише газета "Дело".

Тут розміщується інформація про майбутні торги з продажу тих або інших конфіскованих і заарештованих товарів, а також результати вже проведених аукціонів.

В якості одного з недавніх прикладів вигідної покупки можна привести реалізацію через Систему автомобіля Porsche Cayenne S: при стартовій ціні в 189,87 тис. гривень він був придбаний за 200 тис. гривень.

Реклама:

Або, приміром, автомобіль Toyota Camry 2007 року цієї весни був проданий за 153,3 тис. гривень при стартовій ціні 153,228 тис. гривень.

Аналогічних прикладів на сайті можна знайти досить багато: Subaru Legacy 2006 року з пробігом 61 тис. км - продана за 90 тис. гривень, Subaru Forester 2008 року - за 92,3 тис. гривень, BMW X5 - 331,8 тис. гривень, Volkswagen Touareg 2004 року із незначними ушкодженнями лакофарбного покриття, бампера, задніх дверей і скла - 112,4 тис. гривень, Mitsubishi Pajero Sport 2008 року - 100 тис. гривень.

Усі приведені ціни в півтора рази, а іноді удвічі нижчі ринкових.

Аукціони проводять низка компаній, уповноважених Міністерством юстиції на реалізацію конфискату та заарештованого майна.

Щоправда, наскільки доступні такі вигідні пропозиції для звичайного обивателя - судити складно.

Можна лише стверджувати, що з невідомої причини ажіотаж навколо низьких цін на дорогі машини не відчувається - про це свідчить ціни купівлі автомобілів, які практично не відрізняються від стартової ціни аукціону.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: