Азаров готує роздачу "своїм" корисних копалин - Тимошенко

Середа, 18 травня 2011, 14:36

17 травня, був включений до порядку денного законопроект про внесення змін до ст. 151 Земельного кодексу щодо спрощення процедури надання земельних ділянок для потреб, пов'язаних з користуванням надр.

За внесення до порядку денного проголосувало 260 депутатів, при необхідних 226, передає "Дело".

Законопроект ініціював прем'єр-міністр Микола Азаров.

Він пропонує не проводити узгодження місця розташування об'єкта не тільки у разі викупу земельних ділянок під об'єкти містобудування, але й для а також для потреб, пов'язаних з користуванням надрами.

Реклама:

Ст. 151 п.1: У разі вилучення (викупу) земельних ділянок під об'єкти містобудування, розміщення яких визначено містобудівною або землевпорядною документацією, а також для потреб, пов'язаних з користуванням надрами, відповідно до отриманих спеціальних дозволів чи гірськими відводами, погодженням місця розташування об'єкта не проводиться.

У пояснювальній записці вказується, що це простить процедуру землевідведень для користування надрами.

Що в свою чергу сприятиме розвитку сфери користування надрами та надходженню додаткових інвестицій.

Юлія Тимошенко у своєму "Твіттері" заявила, що таким чином стартувала афера по експропріації в Україні корисних копалин на користь "своїх" людей. Цей закон вона назвала замовленим.

Стартувала афера по експропріації в Україні корисних копалин на користь "своїх" людей. Вчора запустили замовний закон.

Нагадаємо, в кінці 2009 року був прийнятий закон № 1559 Про відчуження земельних ділянок, розміщених на них інших об'єктів нерухомого майна, які перебувають у приватній власності, для суспільних потреб чи з мотивів суспільної необхідності.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: