"Ямал-ЗПГ" може стати альтернативою "Південному потоку" - РФ

Вівторок, 17 травня 2011, 20:35
Росія розглядає можливість використання проекту "Ямал-СПГ" як альтернативу доставки газу в Європу у зв'язку з неотриманням дозволу від Туреччини на прокладку "Південного потоку" по дну Чорного моря.

"Поки що остаточного рішення на будівництво ми не отримали, але, власне, кажучи, сидіти склавши руки ми не збираємося. Як ви знаєте, ми опрацьовуємо питання, які, в тому числі, пов'язані і з альтернативними шляхами доставки газу до Європи, в тому числі через проект "Ямал-СПГ", - сказав міністр енергетики Сергій Шматко на брифінгу в Москві, передає "Інтерфакс-Україна".

Він повідомив, що 25 травня в будівлі Єврокомісії буде проведена презентація проекту "Південний потік", де буде детально представлено попереднє техніко-економічне обґрунтування.

"Ми хочемо представити ті технології, якими будуть користуватися наші партнери по будівництву цього складної технологічної споруди, і ми, без сумніву, торкнемося питання регулювання такого проекту з точки зору, в тому числі, і третього енергетичного пакета", - сказав міністр.

Той факт, що презентація проводиться в Єврокомісії, за його словами, говорить про те, що "Європа, в усякому разі, вже не дуже обережна і не уникає контактів і перспектив співпраці".

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!