Депутати взялися переписувати Митний кодекс

Вівторок, 17 травня 2011, 15:59

Верховна рада має намір збільшити не оподатковувану податком максимальну сумарну вартість товарів, які переміщаються в ручній поклажі або в супроводжуваному багажі один раз на 10 днів, з 0,2 тис. до 2 тис. євро.

За відповідний законопроект № 8130-Д у першому читанні проголосували 257 депутатів за мінімально необхідних 226, повідомляє агентство "Українські новини".

Цим законопроектом парламент має намір внести зміни до Митного кодексу.

Рада має намір скоротити з 20% до 10% загальне мито, що нараховується на обсяги товарів, що перевищують норму безмитного ввезення.

Реклама:

Парламент також має намір установити, що у разі ввезення товарів на суму понад 10 тис. євро приймаються повні ставки мит.

Рада має намір визначити, що письмовому декларуванню з наданням митної декларації підлягають товари, сумарна вартість яких перевищує 10 тис. євро.

Крім цього, проектом нової редакції Митного кодексу вводиться Інститут уповноваженого оператора економічної діяльності й урегульовано його статус, отримання якого передбачає надання суб'єктом зовнішньоекономічної діяльності спрощення при митному контролі й митному оформленні товарів.

Автор законопроекту, депутат Ради, голова комітету з фінансів і банківської діяльності, податкової й митної політики Віталій Хомутиннік (фракція Партії регіонів) під час подання документа зазначив, що його погоджено з Державною митною службою і його положення приведено у відповідність до Податкового кодексу.

Він висловив надію, що нова редакція Митного кодексу буде прийнята на поточній сесії парламенту для того, щоб документ почав діяти з 2012 року, як це передбачено заключними й перехідними положеннями законопроекту.

Законопроект був зареєстрований у Раді 12 травня.

Як повідомлялося, раніше в парламенті були також зареєстровані 2 альтернативні законопроекти про зміни в Митний кодекс: №8130 депутатів Ради Олега Царьова (фракція Партії регіонів) і Євгена Царькова (фракція Комуністичної партії) і № 8130-1 депутатів Олега Шевчука ("Блок Юлії Тимошенко-"Батьківщина"), Ярослава Сухого й Василя Чуднова (обидва - ПР).

Законопроект №8130 передбачав, зокрема, дозвіл Митниці здійснювати контроль правильності нарахування митних платежів на товари після їх митного оформлення (пост-аудит контроль).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: