Комунальний елеватор коштуватиме Криму 70-80 мільйонів

Вівторок, 17 травня 2011, 11:59

Для реалізації проекту зі створення в АРК республіканського підприємства "Кримський зерновий елеватор" необхідно 70-80 млн. гривень.

Про це заявив заступник міністра аграрної політики і продовольства АРК Микола Полюшкін на засіданні Постійної комісії Верховної ради АРК із земельних, аграрних питань, екології і місцевого самоврядування, пише газета "Дело".

За словами Полюшкіна, елеватор потужністю близько 40 тис. тонн планується побудувати в смт. Гвардійське Сімферопольського району.

Заступник міністра розповів, що нині в автономії зберіганням, переробкою, перевалкою і сушінням зерна займаються 23 об'єкти.

Реклама:

При цьому ємність відповідних складів в автономії становить 1,1 млн. тонн.

Полюшкін зазначив, що, відповідно до розроблюваної програми "Зерно України", Крим повинен до 2015 року збільшити обсяги валового виробництва зерна до 2,5 млн. тонн на рік.

При цьому заступник міністра підкреслив, що досягнення цього показника безпосередньо залежить від зрошення.

"Елеватор необхідний з точки зору збільшення валових зборів зерна і, крім того, у нас фактично немає регіонального оператора із роботи з зерном", - сказав чиновник.

У свою чергу перший заступник голови ВР АРК Костянтин Бахарєв повідомив, що імовірно фінансування на створення об'єкта буде здійснюватися за рахунок коштів, які будуть залучені у зв'язку з випуском облігацій внутрішньої позики АРК.

Як повідомлялося, уряд Криму має намір створити "Кримський зерновий елеватор", щоб покрити можливий дефіцит потужностей зі зберігання зерна.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!