Депутати знайшли корупцію в законопроекті про держзакупівлі

Вівторок, 17 травня 2011, 11:48

Депутатська група "Реформи заради майбутнього" не підтримає проект змін в закон про державні закупівлі №7532, "оскільки корупція червоною ниткою проходить через все тіло законопроекту".

Про це заявив, виступаючи в парламенті, представник групи Володимир Каплієнко, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"Недоліки цього законопроекту тільки викликають недовіру до влади. Корупція і нехтування інтересами 47 мільйонів громадян червоною ниткою проходять через усе тіло цього законопроекту", - наголосив Каплієнко.

Депутат зазначив, що в законопроекті відсутні порядок моніторингу держзакупівель, звужені права учасників закупівель в частині страхування.

Реклама:

"Сума, визначена у договорі про закупівлі товарів, робіт і послуг дорівнює або перевищує 10 млн. гривень. Тобто виходить, що якщо сума договору нижча ніж 10 мільйонів, то страхування відповідальності виключається", - зазначив він.

Каплієнко також звернув увагу на те, що проектом не визначено, хто саме - продавець чи покупець, повинен займатися страхуванням відповідальності.

"Тому існує ризик, що страхуванням може займатися третя сторона - сумнівна лобістська група", - підкреслив він.

Нардеп зазначив, що проектом допускається внесення будь-яких змін в істотні умови договору про держзакупівлі, незрозумілий механізм закупівлі за рамковими угодами.

Він заявив, що поки ці недоліки не будуть усунуті, група "Реформи заради майбутнього" не буде підтримувати законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань державних закупівель" №7532.

Як повідомлялося, у вівторок цей законопроект повинен розглядатися у другому читанні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: