Google розміщує дебютний випуск облігацій

Вівторок, 17 травня 2011, 11:11

Американська Google Inc., якій належить найпопулярніший пошуковик у світі, вперше у своїй історії вийшла на ринок облігацій.

Пізно ввечері в понеділок Google оголосила про прайсинг дебютного випуску облігацій на 3 млрд. доларів, що складається з трьох частин: із термінами обігу 3, 5 і 10 років, повідомляє агентство "Интерфакс".

Компанія вирішила скористатися рекордно низькою вартістю залучення боргового фінансування.

У дебютний випуск входять облігації із терміном погашення в 2014 році на 1 млрд. доларів, що пропонуються під 1,25%, папери з терміном погашення в 2016 році на 1 млрд. доларів під 2,125%, а також бонди до 2021 року на 1 млрд. доларів під 3,625%.

Реклама:

За оцінками Google, чисті надходження від розміщення облігацій після врахування вартості андеррайтингу і витрат на розміщення складуть близько 2,97 млрд. доларів.

Облігації Google вже отримали рейтинг "Aa2" від Moody's Investor Service і "AA-" від Standard & Poor's.

Букраннерами випуску є Citigroup Global Markets Inc., Goldman, Sachs & Co., JP Morgan Securities LLC, Merrill Lynch, Pierce, Fenner & Smith Incorporated, Credit Suisse Securities (USA) LLC і Morgan Stanley & Co.

Кошти, отримані в результаті розміщення облігацій, Google має намір використовувати для погашення комерційних боргових паперів, а також на загальнокорпоративні потреби.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: