"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Азаров дозволив Укрексімбанку позичити 150 мільйонів доларів

Понеділок, 16 травня 2011, 17:37

Кабінет міністрів схвалив залучення Укрексімбанком гарантованої державою позики від Світового банку на суму 150 млн. доларів для фінансування розвитку експорту.

Про це пише газета "Дело" із посиланням на прес-службу фінустанови.

"У рамках проекту 150 млн. доларів будуть залучатися терміном до 30 років для фінансування інвестиційних проектів українських експортерів, а також потреб цих компаній в оборотних коштах, що буде сприяти продовженню позитивних тенденцій попередніх проектів розвитку експорту, впроваджуваних Укрексімбанком спільно зі Світовим банком", - відзначається у повідомленні.

Як і в попередніх проектах, Укрексімбанк буде безпосереднім позичальником коштів Світового банку, відповідатиме за реалізацію проекту і нестиме усі кредитні ризики.

Реклама:

За домовленістю зі Світовим банком, Укрексімбанк буде надавати довгострокові кредитні кошти українським експортерам, які відповідають критеріям прийнятності щодо фінансової стійкості, дотримуються екологічних норм, а також розвивають експорт товарів та послуг українського походження на зовнішні ринки.

Як відомо, Укрексімбанк успішно співпрацює з такими провідними міжнародними фінансовими організаціями, як Світовий банк, ЄБРР, KfW, NIB, IFC, з великими закордонними банками та фінансово-кредитними інститутами.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: