"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Nasdaq і ICE відмовилися від придбання NYSE

Понеділок, 16 травня 2011, 16:36

Американські біржові оператори Nasdaq OMX Group Inc. та IntercontinentalExchange (ICE) відкликали у понеділок свою пропозицію про придбання конкурента трансатлантичного NYSE Euronext за приблизно 11 млрд. доларів після обговорення можливої угоди із Міністерством юстиції США.

Про це пише The Wall Street Journal із посиланням на прес-службу Nasdaq.

"Ми ухвалили рішення про відкликання пропозиції після того, як зрозуміли, що нам не вдасться добитися його схвалення регулятором", - сказав гендиректор Nasdaq Боб Грайфелд.

При цьому Nasdaq зазначає, що позиція Мін'юсту США стала для нього неприємним сюрпризом.

Реклама:

Deutsche Boerse, яка уже домовилася про купівлю NYSE Euronext із менеджментом, це повідомлення не коментує.

Слідом за повідомленням про відмову від угоди котирування акцій NYSE на позабіржовому ринку обвалилися на 8,6%, а торги паперами Nasdaq були припинені.

Як повідомлялося, на початку квітня Nasdaq і ICE зробили спробу недружнього поглинання NYSE Euronext після того як менеджмент біржового оператора двічі відхилив їхню пропозицію.

Керівництво NYSE Euronext виступало на користь операції із Deutsche Boerse, незважаючи на те, що остання запропонувала менше грошей.

За підрахунками Bloomberg, Deutsche Boerse пропонує NYSE приблизно 39,23 долара за акцію (у формі обміну акціями), NASDAQ і ICE - 42,25 долара (грішми та акціями).

Незабаром після того як Nasdaq і ICE повідомили про свій інтерес до NYSE Euronext, Мін'юст США почав вивчення операції, в результаті якої майже вся біржова діяльність могла замкнутися на одній компанії, на предмет порушення антимонопольного законодавства.

Менеджмент NYSE погодився на злиття із Deutsche Boerse, результатом якого може стати установа найбільшого в світі оператора фондових бірж, в лютому.

7 липня своє слово мають сказати акціонери NYSE.

Операція також повинна отримати схвалення регулюючих органів Європи та США.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: