"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Банки активізували торгівлю євро

Понеділок, 16 травня 2011, 16:25

За даними Національного банку України, на початку травня зросла частка євро у операціях із купівлі-продажу іноземної валюти на міжбанку.

Про це ідеться у повідомленні прес-служби НБУ.

"За оперативними даними за п'ять робочих днів травня на міжбанківському валютному ринку України частка євро у загальному обсязі операцій з продажу безготівкової іноземної валюти зросла майже до 21% проти 14,7% у відповідному періоді квітня 2011 року. Водночас, частка долара за цими операціями зменшилася до 51,3% проти 64% у відповідному періоді квітня", - ідеться у повідомленні.

"У наведених змінах структури валютних операцій відчувався прямий вплив знецінення євро на міжнародних ринках, котирування якого відносно долара знизилися з початку травня на 3,38 % (за станом на 12.05.2011)", - зазначають у Нацбанку.

Реклама:

При цьому на початку травня, як і у березні-квітні, пропозиція євро на міжбанківському валютному ринку перевищувала попит на нього.

"Зважаючи на це, Національний банк України з метою диверсифікації міжнародних резервів та їх поповнення здійснював інтервенції з купівлі іноземної валюти, у тому числі й євро", - повідомили в НБУ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!