"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Податкова готує для великих платників "горизонтальний" сервіс

Понеділок, 16 травня 2011, 11:58

Державна податкова служба впроваджує нову послугу для великих платників податків - "горизонтальних моніторинг".

Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Акценти у роботі податкової служби перенесені на покращення якості обслуговування платників податків. Тому для великих платників податків запроваджується новий сервіс - горизонтальний моніторинг", - зазначається у повідомленні.

Відповідно до цього методу, податківці за згодою платника опрацьовуватимуть інформацію про його фінансові операції та відразу будуть вказувати на можливі ризикові розрахунки та операції, а також на сумнівних контрагентів, що їх здійснюють.

Реклама:

Зауваження податкової носитимуть рекомендаційний характер: платник сам вирішуватиме, продовжувати бізнесові стосунки з цим партнером, чи ні, наголошується в прес-релізі.

"Запровадження цього сервісу сприятиме налагодженню партнерських відносин між податковою службою та платниками", - вважають податківці.

Передбачається створення Інтернет-порталу для великих платників податків, на якому після ідентифікації платник зможе ознайомитися з податковою інформацією про себе.

Експеримент із впровадження методу "горизонтального моніторингу" заплановано провести на базі 5 великих платників податків. Участь платників податків у цьому експерименті буде виключно добровільною, пояснюють в Податковій.

Так, відомо, що погодилися взяти участь у відповідному проекті такі підприємства як Arcelor Mitall Кривий Ріг, "Нібулон", "Укрзалізниця",  "Метро Кеш Енд Кері".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!