БЮТ хоче розібратися, чому списали борги з ПЕК

Понеділок, 16 травня 2011, 11:37

БЮТ пропонує створити тимчасову комісію щодо розслідування виникнення та непогашення заборгованостей за спожитий газ перед держбюджетом.

Про це на погоджувальній раді заявив лідер фракції Іван Кириленко.

Він нагадав, що нещодавно верховна рада ухвалила рішення щодо списання заборгованостей низки обленерго та облгазів перед Нафтогазом та бюджетом.

За його словами, опозиціонерів цікавить, на яких підставах ці борги було списано, а не наприклад, реструктуризовано.

"У нас що немає інших механізмів? У нас немає реструктуризації заборгованості, спрощених платежів або скасування пені? Ми пропонуємо створити ТСК і розібратися з цим", - сказав він.

Крім того, на середу опозиція пропонує розглянути створення ТСК з питань розслідування причин "неконтрольованого зростання цін на продукти харчування".

Також опозиція пропонує включити до порядку денного проект постанови про збільшення прожиткового мінімуму та розміру мінімальної зарплати у 2011 році за авторством нунсівця В'ячеслава Кириленка, зміни до закону про вищу освіту стосовно збільшення кількості бюджетних місць у державних вищих навчальних закладах.

Кириленко наголосив, що законопроекти опозиції "не мають популістського характеру", а отже закликав депутатів більшості підтримати їх.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: