ДКЦПФР: фондовий ринок чекає на активний притік іноземного капіталу

Неділя, 15 травня 2011, 12:23
Фондовий ринок України готовий до активного притоку іноземного капіталу, хоча нині існує певний дефіцит інструментів для роботи на ньому.

Таку думку озвучив голова Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку (ДКЦПФР) Дмитро Тевелєв на засіданні Фінансового прес-клубу на тему "Друга хвиля світової фінансової кризи: чи готова Україна до неї?", яке провела "Ліга фінансового розвитку" за підтримки проекту USAID "Розвиток фінансового сектору" FINREP та тижневика "Дзеркало тижня. Україна".

Тевелєв переконаний, що розвиток фондового ринку стримується проблемами у валютному законодавстві, перешкодами в допуску іноземних цінних паперів на український ринок (зокрема, тих, емітенти яких розміщені в Україні), ризиками, пов'язаними з ІСІ тощо.

Великі перспективи для активізації ринку глава ДКЦПФР вбачає в проведенні міні-IPO, що може допомогти створити категорію реально ринкових акціонерних товариств в Україні.

"Обсяг торгівлі на фондовому ринку перевищив вже 1,5 трлн. гривень. Ця цифра вища від ВВП України. Обсяг біржових торгів уперше в 2010 році перевищив 10% від загального обсягу угод, які укладаються на фондовому ринку. За останні 15 років він жодного разу не перевищував 5,5%", - поінформував керівник ДКЦПФР.

Реклама:

За словами Тевелєва, сьогодні змінюється ставлення до інструментів фондового ринку, зокрема, більш активно використовуються деривативи.

"Цю річ поки що боятися в Україні не потрібно - вона в "дитячому" стані. Регулювати цей ринок потрібно. Ми зараз підготували проект закону про похідні деривативи. Документ повинен багато чого розставити на свої місця і створити систему управління ризиками, які в цій системі, безумовно, є", - зауважив чиновник.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!