Російські банки продовжать поглинати український ринок

Субота, 14 травня 2011, 14:50

Частка російського капіталу в загальній структурі всіх банків з іноземним капіталом в Україні може досягти значних показників.

Про це в інтерв'ю "Комментариям" сказав голова правління ВТБ Банку Вадим Пушкарьов.

Видання відзначає, що за оцінками НБУ, частка російського капіталу в загальній структурі всіх банків з іноземним капіталом зараз складає 24,5%.

"Можливо, вона не доросте до 50% від загального обсягу іноземного капіталу в системі, але може досягти значних показників. Звичайно, за умови, що регулятор не буде вводити будь-яких обмежень", - сказав він.

Реклама:

За його ловами, незважаючи на високу ризиковість, український ринок є досить привабливим.

"До речі, ризиковість, що лякає західних інвесторів, абсолютно не бентежить російські банки, які звикли працювати в таких умовах", - підкреслив Пушкарьов.

"Цілком ймовірний вихід інших російських банків на український ринок через купівлю локальних фінустанов. Класична схема випереджаючого зростання - не еволюційний розвиток, а покупка готового бізнесу. Думаю, деякі російські банки виберуть аналогічний сценарій розвитку бізнесу через покупку банків в Україну", - продовжив банкір.

Пушкарьов додав, що цей варіант буде вигідним для тих, хто увійшов на український ринок пізніше, але хоче зайняти на ньому значиме місце.

"Думаю, скоро на українському ринку з'явиться ще два-три серйозні російські банки", - додав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!