"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Голові "Нафтогазу" немає що сказати росіянам і європейцям

П'ятниця, 13 травня 2011, 19:42

Голова НАК "Нафтогаз України" Євген Бакулін відмовився виступати на конференції "Енергетичний діалог Росія - ЄС: газовий аспект" у Берліні 19 травня.

Як передає УНІАН, про це на прес-конференції в Москві сказав заступник голови Державної Думи РФ, президент Російського газового товариства Валерій Язєв.

"Що стосується української сторони - ми всі запрошення переслали. Я вчора ще раз вивіряв порядок денний, і звернув увагу, чому немає Бакуліна, відмовилася українська сторона виступати", - сказав Язєв. За його словами, українська делегація буде як слухачі.

"Я вважав і вважаю, що їм потрібно "Нафтогазу" надавати трибуну, і ми готові це робити", - сказав він.

Він підкреслив, що це "топова" конференція, де збираються експерти високого рівня в сфері ПЕК з різних країн. Братимуть участь політики і представники усіх міжнародних енергетичних організацій. Росію представлятиме керівництво "Газпрому", додав він.

За його словами, одна з сесій буде присвячена третьому енергетичному пакету.

"Якщо ми не знайдемо чіткого механізму регулювання усього, що пов`язане з енергетикою - видобуванням , транспортуванням, розподілом, ціноутворенням, оподаткуванням цих видів діяльності, це, може, і приводить до конфліктів", - сказав він.

При цьому Язєв повідомив, що на початку червня у Києві відбудеться зустріч експертів Російського газового товариства і Української газової асоціації.

За інформацією організаторів, у числі основних тем, які будуть розглянуті на конференції - перспективи міжнародної енергетичної співпраці, вплив енергетичного регулювання на розвиток європейського і російського газового ринку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!