Влада каже, що шахти дешевше отримати через концесію

П'ятниця, 13 травня 2011, 17:56

Кабінет міністрів вважає, що зараз концесія державних вугледобувних підприємств є більш актуальним і дієвим інструментом залучення приватного капіталу у вугільну галузь.

Про це говорить член комітету Верховної ради з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Віктор Турманов, повідомляє DT.UA.

За його словами, в результаті концесії держшахти отримають довгострокові інвестиції, що дозволить підготувати нові лави, переоснастити підприємства, і в підсумку істотно наростити обсяги видобутку вугілля.

Як повідомлялося, раніше президент Віктор Янукович поставив завдання збільшити видобуток вугілля з нинішніх 75 мільйонів тонн до 100 мільйонів тонн.

Реклама:

Нагадаємо, в лютому вуглевидобувні підприємства "Ровенькиантрацит" і "Свердловантрацит" звернулися до Міністерства енергетики та вугільної промисловості з проханням розглянути можливість залучення довгострокових інвестицій у формі концесії.

У квітні Кабінет міністрів дозволив їх концесію. Зараз Фонд держмайна проводить конкурс на оцінку майна "Ровенькиантрацит" і "Свердловантрацит" для визначення його ринкової вартості.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: