Акціонери Nemiroff домовляються про викуп акцій

П'ятниця, 13 травня 2011, 10:35

Ставши публічним, конфлікт акціонерів Nemiroff впливає на вартість компанії.

Про це заявив співвласник горілчаного виробника (володіє 25% +2 акціями) Олександр Глусь, пише газета "Комерсант-Україна".

"Ми ведемо діалог із іншими акціонерами Nemiroff, тому ми вирішили поки не звертатися до Лондонського арбітражного суду і Кіпрського суду. Ми запропонували їм продати нам їх пакет акцій, або викупити наші, або спільно визначити подальшу стратегію розвитку. Відповіді поки не отримали", - сказав він.

У лютому співвласники компанії Яків Грибов і Анатолій Кіпіш зробили першу спробу відсторонити від оперативного керівництва компанією Олександра Глуся, нагадує видання.

Реклама:

У квітні вони оголосили, що на зборах ради директорів кіпрської Nemiroff Holdings Ltd, яка володіє активами Nemiroff в Україні, було вирішено відкликати Глуся з посади голови наглядової ради української горілчаної компанії Nemiroff (володіє основними активами компанії в Україні), а Аллу Глусь - з посади гендиректора компанії.

Замість неї було вирішено призначити Юрія Сорочинського.

У четвер Грибов надав журналістам копію виписки з Єдиного держреєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців від 11 квітня, згідно з якою керівником УГК Nemiroff тепер є Сорочинський.

"Зміни до реєстру були внесені незрозумілим чином, рішення суду було проігноровано", - повідомили в прес-службі Nemiroff і додали, що гендиректором УГК Nemiroff є Глусь - 28 квітня Немирівський районний суд Вінницької області прийняв рішення про поновлення її на посаді.

Грибов пояснив, що Алла Глусь була відновлена судом на підставі того, що була звільнена власним заступником Світланою Гладкою.

У свою чергу Глусь заявляв, що всі рішення про зміну менеджменту Nemiroff "незаконні і суперечать чинному угодою акціонерів".

Вартість пакетів акцій сторони не повідомляють.

Раніше власник холдингу "Російський стандарт" Рустам Таріко в інтерв'ю телеканалу Bloomberg повідомив, що готовий заплатити за 100% Nemiroff 300 млн. доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: