Прем'єри СНД обговорять Митний союз і ЄЕП

П'ятниця, 13 травня 2011, 09:33

У Мінську в рамках Міждержавної Ради ЄврАзЕС 19 травня голови урядів країн - членів СНД обговорять роботу Митного союзу і формування Єдиного економічного простору.

Про це повідомляє агентство УНІАН із посиланням на прес-службу МЗС Білорусі.

Особлива увага на засіданнях буде приділена виконанню заходів плану сумісних дій із подолання наслідків світової фінансової кризи.

Також прем'єр-міністри розглянуть організаційні аспекти створення Суду ЄврАзЕС - правового механізму вирішення суперечок в рамках ЄврАзЕС і Митного союзу.

Реклама:

Суд почне свою роботу з 1 січня 2012 року і буде розташований у Мінську.

В ході засідань також заплановано підписання трьох міжнародних договорів у сфері співпраці митних органів і органів сертифікації.

"На засіданні найвищого органу Митного союзу голови урядів обговорять процес удосконалення інституційних основ Митного союзу із метою їх адаптації до функціонування Єдиного економічного простору, розглянуть результати виконання заходів щодо перенесення узгоджених видів державного контролю на зовнішній контур Митного союзу", - заявляє білоруське МЗС.

Окремий блок питань стосуватиметься подальшого розвитку законодавства Митного союзу у сфері технічного регулювання і застосування санітарних, ветеринарних і карантинних заходів, що сприятиме формуванню зрозумілих умов взаємних постачань товарів.

У прес-службі також нагадали, що попереднє засідання Міждержради ЄврАзЕС (найвищого органу Митного союзу) на рівні голів урядів пройшло в Мінську 15 березня 2011 року.

На ньому обговорювалися питання формування Єдиного економічного простору.

Була досягнута домовленість про зняття транспортного контролю на білорусько-російському кордоні і перенесенні його на зовнішній контур Митного союзу.

У грудні 2010 року завершено формування нормативно-правової бази ЄЕП.

Глави держав Митного союзу 9 грудня 2010 року в Москві підписали Декларацію про формування Єдиного економічного простору, відповідно до якої, з 1 січня 2012 року ЄЕП почне повноцінно функціонувати.

Білорусь першою в Митному союзі ратифікувала весь пакет документів (18 угод) зі створення ЄЕП.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: