Держрезерв готовий приймати китайську гречку

Четвер, 12 травня 2011, 14:55 -

Державне агентство резерву готове приймати імпортовану із Китаю гречку у випадку, якщо буде відповідне доручення Кабінету міністрів.

Про це заявив голова Держрезерву Олексій Лелюк у коментарі Першому національному телеканалу, повідомляє прес-служба відомства.

"Державне агентство резерву не отримувало розпорядження уряду щодо закладення китайської гречки в держрезерв. Але якщо таке доручення буде, то ми діятиме відповідно до законодавства", - сказав він.

"Наше завдання - підставити плече уряду, зробити так, щоб запобігти ціновим сплескам, ажіотажу на ринку продовольства", - підкреслив керівник Держрезерву. 

Реклама:

За словами Лелюка, держрезерв має спеціальні склади, призначені саме для зберігання і переробки гречаної крупи.

Він зазначив, що відповідно до закону Агентство резерву закуповує і закладає тільки високоякісну продукцію, яка відповідає вітчизняним стандартам.

"Цілком можливо, що китайська гречка має гарантії якості, але в будь-якому випадку, якщо буде розпорядження уряду про перевірку, то держрезерв має таку можливість: у нас є власна лабораторія, одна з найсучасніших в Україні", - сказав чиновник.

"Ми приділяємо дуже велику увагу товарам, які закладаються в держрезерв, оскільки ідеться про продовольчу безпеку. Крім того, висока якість гарантує і якісне зберігання. Чим довше зберігається продукт, тим менше збитків зазнає держбюджет при його реалізації", - наголосив він.

Лелюк повідомив, що регламент зберігання гречаної крупи становить один рік.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: