"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Азаров лякає чиновників звільненнями за перешкоджання дерегуляції

Четвер, 12 травня 2011, 11:51

Підприємства та підприємці повинні отримувати ліцензії або дозволи без всяких додаткових умов.

Про це на засіданні уряду у середу заявив прем'єр-міністр Микола Азаров, повідомляє прес-служба Держкомпідприємництва.

У відомстві наголосили, що чиновникам, які заважають бізнесу розвиватися, глава уряду пригрозив звільненням.

"Вимагаю від усіх членів уряду, щоб сьогодні ж до всіх керівників, які відповідають за видачу дозволів, сертифікатів, ліцензій тощо було доведено: ніякі пояснення щодо причин затримки, тяганини з видачею дозволів не приймаються. Відмова без законної підстави - це грубе порушення законодавства, яке тягне за собою негайне звільнення чиновника. Інакше не можна. З такими "гальмівними чиновниками" Україна не має шансів вийти на європейський рівень", - сказав Азаров.

Реклама:

Прем'єр навів приклад, як один із інвесторів кілька місяців не може законно переоформити ліцензію на торгівлю пестицидами та агрохімікатами в Міністерстві аграрної політики і продовольства.

Він підкреслив, що чиновник, який не давав інвестору можливості переоформити ліцензію, повинен бути сьогодні ж звільнений.

Також Азаров нагадав, що Державній податковій службі та Міністерству внутрішніх справ заборонено перевіряти малий бізнес.

"Реакція уряду на незаконні перевірки буде одна: негайно припинити їх і покарати ініціаторів. А для того, щоб підприємці в режимі он-лайн могли повідомити про факт перевірки, урядовий кол-центр і урядовий портал введуть спеціальну гарячу лінію для оперативного реагування", - додав прем'єр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!