Парламент у четвер розбиратиметься з "Лівелою"

Четвер, 12 травня 2011, 10:01

Верховна рада на засіданні 12 травня розгляне створення тимчасової слідчої комісії з питань розслідування обставин і наслідків діяльності на українському ринку нафтопродуктів компанії "Лівела".

Про це повідомляє агентство "Українські новини" із посиланням на порядок денний засідання парламенту.

Почати засідання депутати планують із внесення уточнень до раніше проголосованого закону про протидію корупції, потім розглянуть включення до порядку денного сесії низки законопроектів, серед яких пропозиція про допуск іноземних військових на територію України для багатонаціональних навчань.

Крім цього, парламент розгляне в другому читанні законопроекти №7532 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів із питань державних закупівель", №8399 про дозвіл Кабінету міністрів надавати безвідсоткові позики "Укравтодору" з єдиного казначейського рахунку, а також проект Повітряного кодексу.

Реклама:

Депутати розглянуть зміни до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексу, до закону "Про кінематографію", низку законопроектів, пов'язаних із захистом тварин.

Парламентарії приймуть рішення щодо проектів про упорядкування обігу нафтопродуктів, зміни до закону "Про цінні папери та фондовий ринок".

Усього на порядку денному 50 питань.

Як повідомлялося, раніше Вищий адміністративний суд відмовив Державній податковій службі в перегляді Верховним Судом рішення ВАС від 22 грудня 2010 року, яким було закрито провадження у справі про законність ввезення компанією "Лівела" нафти та нафтопродуктів без сплати акцизу і ПДВ.

Таким чином, компанія зберегла за собою право на безакцизне ввезення нафти, нафтопродуктів та інших товарів.

"Лівела" ввозила нафтопродукти в Україну з липня до грудня 2010 року.

У вересні-жовтні 2010 року частка завезених цією компанією в Україну нафтопродуктів досягала 50% від загального обсягу імпорту.

Через ввезення нафтопродуктів без сплати акцизів і ПДВ компанією "Лівела" державний бюджет у 2010 втратив близько 3 млрд. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!