"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Нафтогазу" пообіцяли 3,6 мільярда компенсації різниці в тарифах

Середа, 11 травня 2011, 17:03

Уряд затвердив порядок перерахування коштів місцевим бюджетам на погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію.

Як повідомив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Віктор Тихонов, відповідне розпорядження затверджено Кабінетом міністрів, передає "Дело".

За його словами, перерахування субвенції здійснюється на суму заборгованості з різниці в тарифах, що утворилася в період з 1 жовтня 2009 по 31 грудня 2010 року і не погашена на дату складання довідки про розмір кредиторської заборгованості місцевих бюджетів та дебіторської заборгованості учасників розрахунків, у межах лімітів, встановлених Мінфіном для обласних і міських держадміністрацій.

"Погашення заборгованості з різниці в тарифах буде здійснюватися за рахунок надходжень, визначених відповідно до пункту 40 статті 4 закону "Про державний бюджет України на 2011 рік", - сказав віце-прем'єр.

Реклама:

Головним розпорядником бюджетних коштів за бюджетною програмою 2761380 № "Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію, що вироблялася, транспортувалася і постачалася населенню, яка виникла у зв'язку з невідповідністю фактичної вартості теплової енергії тарифам, що затверджувалися або погоджувалися відповідними органами державної влади чи органами місцевого самоврядування" є Міністерство будівництва та житлово-комунального господарства.

На ці цілі передбачено 3,6 мільярда гривень.

"Підставою для проведення розрахунків є договір про організацію розрахунків, який укладається між учасниками розрахунків, а ними є головні управління Державної казначейської служби, органи фінансового управління, підприємства, що виробляють, постачають та транспортують теплову енергію для населення незалежно від форм власності, ДК "Газ України" та її філії, НАК "Нафтогаз України", на підставі документа, що підтверджує наявність в учасників розрахунків кредиторської або дебіторської заборгованості на дату підписання такого договору", - пояснив Тихонов.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!