Уряд схвалив збільшення капіталу Держфонду сприяння молодіжному будівництву

Середа, 11 травня 2011, 14:41

Кабінет міністрів схвалив збільшення статутного капіталу державної спеціалізованої фінансової установи "Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву" на 31 млн. гривень, або 51,4%, - до 91,355 млн. гривень.

Відповідну постанову уряд прийняв на засіданні у середу, повідомляє прес-служба Міністерства будівництва і житлово-комунального господарства.

Згідно з повідомленням, Кабмін також схвалив порядок використання цих коштів.

За словами очільника Мінбуду Віктора Тихонова, статутний капітал установи буде збільшуватися поетапно і ці кошти Держфонд направить на виконання Держпрограми забезпечення молоді житлом на 2002-2012 роки, зокрема, на надання молодим сім'ям та одиноким молодим громадянам, які потребують поліпшення житлових умов, довгострокових пільгових кредитів для будівництва і купівлі житла.

Реклама:

Як повідомлялося, Фонд сприяння молодіжному будівництву планує в 2011 році направити 465 млн. гривень на купівлю житла.

Як відомо, Держфонд сприяння молодіжному житловому будівництву розпорядженням уряду №1357-р від 7 липня 2010 року передані до сфери управління Мінбуду.

Фонд використовує держкошти для надання довгострокових пільгових кредитів на будівництво житла молодим сім'ям та одиноким молодим громадянам, які потребують поліпшення житлових умов, а також для залучення додаткових позабюджетних ресурсів для фінансування Державної програми забезпечення молоді житлом на 2002-2012 роки, затвердженої урядом 29 липня 2002 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!