ФДМ шукає оцінщика для "Свердлов-" і "Ровенькиантрацита"

Середа, 11 травня 2011, 12:17

Фонд державного майна оголосив конкурс на оцінку цілісних майнових комплексів державних підприємств "Свердловантрацит" і "Ровенькиантрацит" у Луганській області із метою подальшої передачі їх в концесію.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на інформацію в офіційному виданні "Відомості приватизації".

Згідно із повідомленням, до розгляду будуть прийматися пропозиції на виконання оціночних робіт вартістю до 100 тис. гривень.

Конкурс із вибору оцінювача відбудеться 25 травня, пропозиції приймаються до 19 травня.

Реклама:

Згідно з повідомленням ФДМ, балансова залишкова вартість основних активів "Свердловантрациту" на 1 квітня становила 1 млрд. 343,853 млн. гривень, нематеріальних активів - 9,671 млн. гривень, об'єктів незавершеного будівництва - 139,128 млн. гривень.

Розмір земельних ділянок підприємства - 1,136 тис. га.

Балансова залишкова вартість основних активів "Ровенькиантрацит" на цю ж дату становила 1 млрд. 817,262 млн. гривень, нематеріальних активів - 1,732 млн. гривень, об'єктів незавершеного будівництва - 362,091 млн. гривень.

Розмір земельних ділянок підприємства - 1,152 тис. га.

Як повідомлялося, на початку квітня Кабінет міністрів вніс цілісні майнові комплекси "Свердлов-" і "Ровенькиантрациту" до переліку підприємств держвласності, які можуть бути передані в концесію.

У липні 2010 року найбільший приватний український енергохолдинг "ДТЕК" підписав інвестиційні договори про фінансування 0,5 млрд. гривень у держпідприємства "Ровенькиантрацит" і "Свердловантрацит".

Дія інвестдоговорів з підприємствами розрахована на п'ять років із можливістю продовження.

Передбачається, що основна частина фінансування буде спрямована в капітальне будівництво, очисне й прохідницьке обладнання.

У свою чергу, "ДТЕК" забезпечив собі доступ до видобутку вугілля антрацитових марок для забезпечення потреб своїх енергогенеруючих підприємств.

Проте уже в лютому 2011 року "Свердловантрацит" і "Ровенькиантрацит" звернулися в Міненерговугілля із проханням провести відкриті конкурси із залучення інвестора на умовах довгострокового договору про державно-приватне партнерство.

"Ровеньки-" і "Свердловантрацит" входять до п'ятірки найбільших за обсягами видобутку вугілля підприємств країни і на сьогодні є найбільшими держпідприємствами за цим показником.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: