"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Клюєв доручив чиновникам відзвітувати за бюджетні витрати

Середа, 11 травня 2011, 10:23 -

Кабінет міністрів буде жорсткіше контролювати використання бюджетних ресурсів центральними та місцевими органами виконавчої влади.

Про це заявив перший віце-прем'єр - міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій Клюєв, повідомляє прес-служба уряду.

"І президент, і прем'єр-міністр вкрай незадоволені випадками необґрунтованих бюджетних витрат, які дозволяють собі деякі чиновники", - додав він.

Клюєв повідомив, що доручив всім міністрам та керівникам центральних органів влади подати Мінфіну детальні відомості про витрати бюджетних коштів для придбання автотранспорту, меблів, іншого обладнання та устаткування, мобільних телефонів та комп'ютерів за 2010-2011 роки.

Реклама:

Також ідеться про витрати на проведення святкових заходів та оздоровлення керівного складу державних органів, а також установ та організацій, які утримуються із державного бюджету.

За словами першого віце-прем'єра, Міністерство фінансів та Державне казначейство повинні в тижневий термін систематизувати інформацію та запропонувати варіанти скорочення та оптимізації витрат бюджетних коштів.

Їм також доручено запровадити щомісячний моніторинг таких витрат та доповісти на черговому засіданні Кабінету міністрів.

Він повідомив, що Держфінінспекція має підготувати аналітичний звіт про ключові причини порушення фінансово-бюджетної дисципліни та запропонувати можливі механізми для мінімізації подібних ризиків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: