Ахметов заллє в свої ГЗК майже 5 мільярдів

Вівторок, 10 травня 2011, 15:34 -

"Метінвест", що входить в СКМ Рената Ахметова, планує інвестувати в свої ГЗК в 2011 році майже 5 мільярдів гривень.

Згідно з повідомленням прес-служби групи, кошти розподілено наступним чином: Північний ГЗК - 2,58 мільярда гривень, Інгулецький ГЗК - 1,35 мільярда гривень, Центральний ГЗК - 0,9 мільярда гривень.

Зокрема програма Північного ГЗК передбачає модернізацію випалювальних машин, модернізацію і комплексну автоматизацію збагачувальної фабрики, будівництво циклічно-поточної транспортної схеми Першотравневого кар'єру, придбання основного гірничотранспортного обладнання.

Основний акцент інвестиційної програми Інгулецького ГЗК - збільшення обсягів флотаційного концентрату до 7 мільйонів тонн за рахунок введення в експлуатацію другого пускового комплексу магнітно-флотаційного доведення концентрату - IV квартал - завершення реалізації проекту.

Реклама:

Також в плані комплексна автоматизація збагачувального переділу і реалізація проектів екологічного спрямування.

На Центральному ГЗК заплановані екологічні заходи, пов'язані з розвитком шламового господарства, і будівництво нового дробильно-перевантажувального комплексу.

В "Метінвесті" нагадують, що з 2006 року компанія вклала понад 7,5 мільярда гривень в модернізацію ГЗК.

Нагадаємо, раніше "Метінвест" залучив 3-х річну позику на 175 мільйонів доларів в російського "Сбербанку".

Це другий залучений "Метінвестом" в 2011 році кредит, після недавньої позики на суму 75 мільйонів доларів, отриманого у групи Rabobank 17 лютого.

Згідно з повідомленням, у 2010 році компанія залучила кредит на суму 700 мільйонів доларів, організований Deutsche Bank AG і наданий синдикатом з 14 банків.

До цього, в липні 2007 року "Метінвест" отримував кредит на суму 1,5 мільярда долара, який був визнаний найбільшим позикою, отриманим українською приватною компанією.

Як повідомлялося, Metinvest на початку лютого розмістив семирічні єврооблігації на 750 мільйонів доларів під 9% річних, отримавши 736,7 мільйона.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: