Велика кільцева у Києві буде платною

Вівторок, 10 травня 2011, 11:57

Уже в середині 2011 року буде затверджений проект будівництва 213-кілометрової дороги навколо Києва вартістю 55 мільярдів гривень.

За проїзд новою дорогою стягуватимуть плату, пише "Комсомольська правда".

Так, станом на початок травня проект кільцевої дороги виконаний майже на 90%, і вже цього року почнуть шукати інвесторів, які б профінансували будівельні роботи, повідомили в "Укравтодорі".

Будуватимуть нову магістраль у три етапи.

Реклама:

На першому етапі в "Укравтодорі" планують побудувати ділянку довжиною 74 км від дороги Київ - Знаменка до траси Київ - Чернігів вартістю 20,6 мільярда гривень.

За словами шляховиків, впораються вони в найкоротший термін, адже 65 км цієї дороги вже збудовані, їх треба лише реконструювати.

Далі візьмуться за дорогу від ділянки Київ - Ковель до Київ - Знам'янка довжиною 77 км і вартістю 4,3 мільярда гривень.

Останньою на черзі буде дорога від напрямку Київ - Чернігів до Київ - Ковель - Ягодин, завдовжки 62 км і вартістю - 30 мільярдів гривень.

Крім того, північніше й південніше Києва з'являться два мости, які з'єднають лівий і правий берега Дніпра. Довжина південного моста складе 4,5 км, а північного - 8,2 км.

У прес-службі "Укравтодору", що ця дорога буде найвищого класу і матиме по 6 смуг в обидва боки, на ній не буде світлофорів і наземних переходів.

Конкурс на пошук інвестора хочуть оголосити вже влітку.

"Держава не в змозі виділити потрібні нам гроші. Тому ми вирішили запропонувати інвесторам повертати гроші за рахунок плати за проїзд по кільцевій. Також їм дозволять розміщати уздовж дороги ресторани, готелі й заправки", додали в "Укравтодорі".

Українська правда. Київ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!