У Держрезерві не бачать "цукрового" ажіотажу

Вівторок, 10 травня 2011, 11:27 -

В Україні не передбачається ажіотажу на ринку цукру.

Про це заявив голова Державного агентства резерву Олексій Лелюк, повідомляє прес-служба установи.

"В Україні, незважаючи на те, що половина заводів уже вирізана на металобрухт, ринок на 80-90% забезпечується своїм цукром. Держава коригує, щоб не було ажіотажних сплесків, видачею ліцензій і квот на ввезення цукру і переробку цукру-сирцю на наших підприємствах. У цьому році ситуація з ціною на цукор була стабільною і спокійною", - відзначив голова Держрезерву.

Він нагадав, що в Росії по відношенню до українського цукру є загороджувальні бар'єри і квоти ще з 90-х років, тому український цукор в Росію не вивезуть.

Реклама:

"Інший підхід у Білорусі: вони переробляють для себе тростинний цукор, а буряковий відправляють до Росії, заробляючи гроші. В Україні ситуація інша: на відміну від Білорусі та Росії, у нас немає вільного взаємного проникнення товарів", - зазначив Лелюк.

"У нас узагалі з Росією, на жаль, сьогодні дуже невеликий товарообіг, особливо на продовольчому ринку. На жаль, тому що Росія - величезний ринок продовольства. Сподіваюся, що нашому уряду вдасться налагодити більш ефективні торгові зв'язки з РФ", - додав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: