"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Казахстан цікавиться видобутком урану в Україні

Вівторок, 10 травня 2011, 10:52

Казахстанський "Казатомпром" зацікавлений в участі у розробці українських уранових родовищ.

Про це повідомляє агентство "Українські новини" із посиланням на прес-службу державного підприємства "Східний гірничо-збагачувальний комбінат" (Жовті Води, Дніпропетровська область).

Згідно з ним, у квітні на Східному ГЗК відбулася робоча нарада з даного питання за участю представників "Казатомпрому", державного концерну "Ядерне паливо" та приватного акціонерного товариства "Спільне україно-казахстано-російське підприємство з виробництва ядерного палива" ("УкрТВС").

У ході наради сторони розглянули результати промислової відпрацювання методом свердловинного підземного вилуговування (СПВ) Девладовского (Дніпропетровська область) і Братського уранових родовищ, а також результати дослідних робіт на Сафоновському родовищі на Миколаївщині.

Реклама:

"Казахстанська сторона повідомила про зацікавленість компанії у спільному видобутоку урану в Україні методом СПВ з використанням новітніх технологій АТ" НАК "Казатомпром", - ідеться в повідомленні.

У рамках реалізації спільних рішень сторони запланували візит української сторони на "Казатомпром" для вивчення досвіду його роботи.

Східний ГЗК - єдине в Україні і найбільше в Європі підприємство з видобутку та переробки уранової руди.

Підприємство виробляє 3,3% урану від світового виробництва.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: