У Азарова зобов'язали Джарти співпрацювати з ЄС

Вівторок, 10 травня 2011, 09:05

Кабінет міністрів затвердив проект угоди з Євросоюзом про реалізацію програми "Підтримка спільної ініціативи співробітництва в Криму" і уповноважив голову Ради міністрів Криму Василя Джарти підписати угоду.

Згідно з проектом документа, Євросоюз з протягом найближчих чотирьох років направить 12 млн. євро на розвиток Криму і Севастополя, повідомляє прес-служба Радміну АРК.

Реалізація програми розпочнеться в 2011 році,

Вона передбачає виділення 5 млн. євро на розвиток туристичної сфери Криму, такої ж суми - на розвиток соціальних об'єктів автономії, і 2 млн. євро - на залучення іноземних інвестицій в економіку Севастополя.

Реклама:

Гроші, спрямовані на розвиток туризму, підуть на створення довідково-інформаційних туристичних бюро, створення навчального центру для людей, що працюють в рекреаційній сфері, розробку розрахованого на 10 років плану реструктуризації здравниць Криму.

Сума, виділена на розвиток соціальної сфери, буде витрачена на реконструкцію об'єктів інфраструктури в найменш забезпечених регіонах автономії.

Практична реалізація програми розрахована на чотири роки, ще два роки відводиться на заключну стадію, протягом якої будуть проведені аудити та оцінки використання грошей.

Планується, що Джарти і керівник Генерального директорату з питань розвитку та співробітництва Єврокомісії Europe Aid Маркус Корнаро підпишуть угоду 13 травня в Брюсселі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!