КРУ оцінює збитки від порушень при держзакупівлях у 10 мільярдів

Субота, 9 квітня 2011, 10:23

Голова Головного контрольно-ревізійного управління Петро Андрєєв оцінює збитки державі від порушень у системі державних закупівель на досить скромну суму 10 млрд. гривень.

Про це він сказав в інтерв'ю тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

"Найбільший обсяг розкрадань іде через закупівлю державою послуг і матеріальних цінностей. Мільярди бюджетних коштів продовжують розкрадатися за раніше створеними схемами. За нашими оцінками, обсяг збитків державі, який заподіяно у результаті застосування різних незаконних схем, у т.ч. держзакупівель у одного учасника, досягає 10 млрд. гривень", - сказав він.

Андрєєв також підтвердив інформацію, озвучену на засіданні Кабміну, про те, що у 2010 році міністр економіки Василь Цушко всього за півроку підписав 2600 дозволів на закупівлі в одного учасника, тоді як Богдан Данилишин, який зараз переховується за кордоном, за 2 роки роботи - всього близько 1000 таких дозволів.

Реклама:

"Цю інформацію Мінекономіки озвучив Вадим Копилов (заступник голови Мінекономрозвитку). У результаті було прийнято рішення, і заступник міністра економіки Олександр Сухомлин, який відповідає за держзакупівлі, і кілька співробітників апарату були відсторонені від займаних посад", - сказав Андрєєв.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!