Moody's присвоїло рейтинг єврооблігаціям Ferrexpo

П'ятниця, 8 квітня 2011, 18:44

Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service присвоїло незабезпеченим єврооблігаціям гірничорудної компанії з активами в Україні Ferrexpo Plc на 500 млн. доларів із погашенням в 2016 році і купоном 7,875% річних рейтинг "В3" зі "стабільним" прогнозом.

Про це ідеться у повідомленні прес-служби агентства.

Згідно із повідомленням, інші рейтинги емітента залишаються без змін, зі "стабільним" прогнозом.

Відмінність рейтингу за єврооблігаціями від корпоративного рейтингу (на рівні "В2") в агентстві пояснюють наявністю у основного активу компанії - Полтавського гірничо-збагачувального комбінату давніх забезпечених боргів.

Реклама:

Разом із тим, з урахуванням наявності невикористаних оборотних кредитів підприємство в цілому має незначні боргові зобов'язання.

Агентство також відзначає, що пакет забезпечення передекспортної кредитної лінії включає переведення зобов'язань із експортних обсягів на кредиторів.

Moody's не очікує якихось істотних змін, здатних позитивно вплинути на рейтинг, проте проведена в 2010 році диверсифікація активів групи і створення єдиної стійкої фінансової структури зможуть позитивно вплинути на нього через деякий час.

Разом із тим, рейтинг щодо цінних паперів може бути знижений у випадку різкого погіршення операційного грошового потоку групи або у випадку застосування більш агресивної фінансової політики, яка веде до скорочення операційного грошового потоку.

Крім того, негативно на рейтинг може вплинути збільшення компанією дивідендних виплат, а також прийняття програми викупу акцій.

Як повідомлялося, у квітні міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings присвоїло єврооблігаціям Ferrexpo фінальний рейтинг фінальний пріоритетний незабезпечений рейтинг "B" і рейтинг відновлення "RR4".

Гірничодобувна група Ferrexpo plc підконтрольна Констянтину Жеваго.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!