Азаров дав гроші на дитячі книжки мовами нацменшин

П'ятниця, 8 квітня 2011, 15:45

Кабінет міністрів затвердив постанову, реалізація якої дозволить забезпечити учнів початкової школи, які навчаються мовами національних меншин, літературою для позакласного читання рідною мовою.

Про це ідеться у повідомленні прес-служби Міністерства освіти і науки, молоді та спорту.

Згідно із повідомленням, постанова "Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення заходів з реалізації Європейської хартії регіональних мов або мов меншин" була підписана 6 квітня.

За словами заступника міністра освіти і науки, молоді та спорту Бориса Жебровського, "використання книги у навчально-виховному процесі буде сприяти активізації роботи з виховання у молодого покоління любові до Батьківщини, шанобливого ставлення до рідної мови і культурних цінностей українців і представників інших національностей".

Реклама:

У прес-службі відомства також відзначають, що в 2010 році були надруковані і розподілені у шкільні бібліотеки наклади книжки "Казки єдиної родини" угорською, румунською, молдовською та кримськотатарською мовами, а в 2011 році - також російською, болгарською, гагаузькою та польською мовами.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: