"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Переговори з ЄС і плани щодо МС не суперечать одне одному - МЗС

П'ятниця, 8 квітня 2011, 13:56

Співробітництво України з Митним союзом не відбуватиметься за рахунок переговорів з Європейським Союзом про створення зони вільної торгівлі.

Заявив міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Це не буде відбуватися за рахунок наших переговорів щодо створення зони вільної торгівлі з ЄС", - сказав він на прес-конференції після завершення Ради глав МЗС країн СНД у п'ятницю в Києві.

Грищенко відзначив, що в четвер пройшов черговий етап переговорів в Брюсселі щодо створення ЗВТ між Україною та ЄС, і вони "дали досить непоганий, позитивний результат".

Реклама:

"Тому ми не бачимо ніякого протиріччя як у тому, що ми намагаємося досягти в Брюсселі, так і в наших переговорах з державами - партнерами, з якими нас об'єднують дуже широкі економічні зв'язки", - сказав міністр.

Крім того, Грищенко підкреслив, що основи співробітництва України з Митним союзом визначить запропонована президентом Віктором Януковичем формула "3 +1".

"Природне прагнення Україні максимально вирішити всі питання, які виникають у зв'язку зі створенням нашими найближчими сусідами і партнерами Митного союзу, як раз і укладено у формулі, яку оголосив президент", - сказав міністр.

За його словами, мова йде про те, щоб домовлятися на основі загальноприйнятих підходів про доступ українських товарів, про співпрацю та створення умов для "ефективного співробітництва, яке у нас розвивається з багатьох напрямків, зокрема і по співпраці між різними підприємствами, які залежать один від одного".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!