"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Янукович наказав Азарову перевірити безпечність АЕС

П'ятниця, 8 квітня 2011, 12:35
В Україні немає альтернативи ядерній енергетиці, тому Україна має забезпечити високий рівень безпеки діючих атомних станцій.

Про це заявив президент Віктор Янукович, відкриваючи засідання РНБО, присвячене питанню подолання наслідків Чорнобильської катастрофи та підвищенню безпеки АЕС, передає УНІАН.

"Україна немає реальних економічно обґрунтованих альтернатив ядерній енергетиці", - сказав він.

Янукович наголосив, що саме тому уряд має зробити все необхідне для забезпечення високого рівня безпеки експлуатації діючих атомних станцій.

"Уряд має аргументовано довести це українському народу та світовому співтовариству", - сказав Янукович.

Президент підкреслив, що Україна як європейська держава має приєднатися до програми поглибленої переоцінки безпеки атомних станцій в Європі.

Янукович наголосив, що уряд та Державна інспекція ядерного регулювання мають опрацювати підходи стосовно проведення додаткової поглибленої переоцінки безпеки енергоблоків АЕС з урахуванням рішень європейської групи регуляторів ядерної безпеки, які будуть затверджені 12 травня на засіданні цієї групи.

"Необхідно переконатись, що українські атомні станції достатньо сейсмостійкі і спроможні витримати максимальне навантаження для території України - землетруси", - сказав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: