"Тендерна мафія" підмінила закон про держзакупівлі

Четвер, 7 квітня 2011, 16:41

Законопроект №7532 про внесення змін у закон про держзакупівлі між першим і другим читанням зазнав настільки значних змін, що в сесійний зал буде виноситися фактично новий законопроект.

До такого висновку прийшло Головне юридичне управління Верховної ради, зауваження якої потрапили до ZN.UA.

Управління, зокрема, відзначає, що виправлення, прийняті Комітетом з питань економічної політики, викликають додаткові зміни в Цивільний кодекс, закони "Про банки і банківську діяльність", "Про фінансові послуги...","Про страхування" і деяких інших.

Юристи Верховної ради вважають, що подібні кардинальні зміни тексту законопроекту після першого читання порушують ст. 116 Регламенту ВР, тому що "поправки до другого читання можуть вноситися тільки в текст законопроекту, прийнятий Верховною радою за основу".

Реклама:

Крім того, управління відзначає, що до другого читання в законопроекті були залишені всі пункти, до яких були претензії у Головного науково-експертного управління.

Водночас, за даними джерел "Економічної правди", відомий навіть автор перекручувань - творець і колишній керівник пріснопам'ятної Тендерної палати Антон Яценко, голова підкомітету з питань регулювання ринку державних закупівель.

Природно, усі поправки належать не йому особисто, а іншим депутатам.

Проте, джерело "ЕП" у Кабміні стверджує, що всі ці зміни згенеровані саме Яценком.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!