"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У "Газпромі" знають про плани приватизації "Нафтогазу"

Четвер, 7 квітня 2011, 15:36

Створення спільного підприємства між російським газовим монополістом ВАТ "Газпром" і НАК "Нафтогаз України" ускладнюється запланованою приватизацією українського холдингу.

Про це заявив заступник голови "Газпрому" Валерій Голубєв, повідомляє агентство УНІАН із посиланням на РІА "Новости".

"Українські керівники мають плани щодо приватизації "Нафтогазу". Ми були в Україні два дні тому, і на справедливе запитання, що входитиме в активи "Нафтогазу", з урахуванням того, що ГТС належить державі, ми відповіді не одержали", - сказав він.

У цьому зв'язку Голубєв зазначив, що оцінити активи для СП важко.

Реклама:

Заступник голови "Газпрому" нагадав, що українське законодавство не дозволяє відчужувати газотранспортну систему.

Відповідно, майбутнім інвесторам "Нафтогазу" важко оцінити перспективи цієї компанії, підкреслив він.

Як повідомлялося, у квітні 2010 року в Сочі, за підсумками засідання Комітету з питань економічного співробітництва російсько-української міждержавної комісії, голова уряду РФ Володимир Путін була висловив пропозицію про об'єднання ВАТ "Газпром" і НАК "Нафтогаз України".

У грудні 2010 року голова правління "Газпрому" Олексій Міллер і міністр енергетики і вугільної промисловості України Юрій Бойко домовилися про створення двох спільних підприємств: із видобутку газу з вугільних пластів на території України і з розробки структури Паласа на шельфі Чорного моря.

Також у грудні 2010 року "Газпром" і "Нафтогаз" підписали меморандум про створення СП для видобутку метану з вугільних пластів.

У березні 2011 року рада директорів ВАТ "Газпром" доручила правлінню холдингу продовжити роботу з Україною щодо створення спільних підприємств у галузі видобування вуглеводнів.

На початку квітня президент України Віктор Янукович заявив, що не виключає часткову приватизацію НАК "Нафтогаз України" для оптимізації його роботи.

Голова "Нафтогазу" Євген Бакулін на початку березня говорив, що компанія може провести IPO в 2012-2013 роках.

1 квітня міністр енергетики і вугільної промисловості Юрій Бойко заявив, що Кабінет міністрів має намір продати до 25% акцій НАК "Нафтогаз України".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: