"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Домовленості щодо "спрощенців" не задокументовано - Хомутиннік

Четвер, 7 квітня 2011, 13:42

Комітет Ради з питань фінансової, банківської діяльності, податкової та митної політики поки не отримав від Кабміну документ, що підтверджує узгодження позицій уряду та бізнесу щодо пропозицій з регулювання спрощеної системи оподаткування.

Про це повідомив глава парламентського комітету Віталій Хомутиннік, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми чекали цього документа кілька місяців тому, але, на жаль, на сьогодні ми його ще не маємо. Це говорить про те, що позиція до кінця не погоджена", - сказав Хомутинник.

Він повідомив, що у зв'язку з цим на наступне засідання комітету запрошений міністр фінансів і представники малого та середнього бізнесу, "для того, щоб вже в комітеті розглянути на якій стадії знаходиться проект і коли комітет його отримає".

Реклама:

Глава парламентського комітету пояснив, що уряд повинен подати своє бачення з цих позиціях у цій сфері, "і ми думаємо, що дуже швидко як комітет відреагуємо на цю позицію... Тому що час йде, а складні питання, все ще залишаються".

Як повідомлялося, згідно з досягнутими домовленостями, зокрема, проведена градація підприємців-"спрощенців" за обсягами річного обороту: "спрощенці", що мають обсяг річного обороту 150 тисяч гривень і не мають права наймати працівників;

"спрощенці" з оборотом до 600 тисяч гривень і 10 найманих працівників;

"спрощенці" з мільйонним оборотом і мають 10 працівників. Також залишилися юридичні особи, які будуть працювати на спрощеній системі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!