"Нафтогаз" позичив в Укрексімбанку мільярд

Середа, 6 квітня 2011, 11:11

"Нафтогаз" продав Укрексімбанку ОВДП на 1 мільярд гривень на умовах РЕПО.

Про це йдеться в результатах проведення "Нафтогазом" процедури закупівлі в одного учасника.

Договір між КАН і Укрексімбанком підписано 1 квітня. Ціна викупу "Нафтогазом" даних ОВДП становить 1,064 мільярда гривень.

Раніше повідомлялося, що Мінфін випустить ОВДП на 8,5 мільярда гривень для оплати ними акцій додаткової емісії НАК "Нафтогаз Україна".

План співпраці уряду і МВФ передбачає підвищення цін на природний газ для населення і підприємств теплокомуненерго. 

Капіталізувати "Нафтогаз Україна" за рахунок випуску ОВДП розпочав уряд Юлії Тимошенко влітку 2009 року.

Спочатку він прийняв постанову про збільшення статутного капіталу "Нафтогазу України" на 18,6 мільярда гривень - до 24,165 мільярда гривень.

НАК згодом почав продавати облігації або укладати угоди РЕПО з банками, що дозволило йому сплатити закупівлю російського газу.

У грудні 2009 року уряд прийняв ще одну постанову про докапіталізацію НАК за рахунок ОВДП на 12 мільярдів гривень, однак воно було виконано лише частково: "Нафтогаз" отримав ОВДП на 5,776 мільярда гривень.

Потім вже уряд Миколи Азарова в жовтні 2010 року вирішив капіталізувати "Нафтогаз" ще на 7,4 мільярда гривень відповідно до прийнятих в кінці вересня в парламенті поправок до держбюджету-2010, а в січні цього року формалізовано збільшення статутного капіталу НАК до 37,34 мільярда гривень.

В кінці грудня 2010 року уряд вдруге в 2010 році вирішив збільшити статутний капітал "Нафтогазу Україна": на цей раз на 5 мільярдів гривень, однак на практиці її не було реалізовано.

Як і в жовтні облігації випускаються на строк від 5 до 7 років і з номінальною прибутковістю 9,5% річних.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: