"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Нафтогаз" вибрав McKinsey&Co консультантом проведення IPO

Понеділок, 4 квітня 2011, 11:09

НАК "Нафтогаз Україна" залучила консалтингову фірму McKinsey & Company в якості консультанта проведення процедур з вибору лід-менеджера планованого первинного публічного розміщення IPO.

Про це повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко в ефірі програми "Велика політика" на телеканалі "Інтер" пізно ввечері в п'ятницю, передає "Інтерфакс-Україна".

За словами міністра, "Нафтогаз" в результаті продажу до 25% акцій компанії розраховує залучити мінімум 5-6 мільярдів доларів.

"І це за найпесимістичнішими прогнозами", - сказав він, відзначивши, що озвучена під час ефіру оцінка активів українського держхолдингу в 10-12 мільярдів доларів явно занижена.

Реклама:

Глава Міненергоугля також додав, що розмістити до 25% акцій "Нафтогазу Україна" на біржі планується в середині 2012 року.

"Проект дуже масштабний, я не думаю, що ми його закінчимо до кінця року, але до середини наступного року це реально", - сказав він.

Міністр також виключив припущення, що після виходу на біржу акції "Нафтогазу Україна" скупить російський "Газпром".

Глава Міненергоугля також спростував інформацію про поганий фінансовий стан "Нафтогазу", відзначивши, що кредитний портфель держхолдингу становить близько 30% обороту - як і у провідних європейських нафтогазових компаній.

Як повідомлялося з посиланням на голову НАК Євгенія Бакуліна, "Нафтогаз Україна" планує вийти на IPO в 2012-2013 роках.

Залучені кошти підуть на розвиток компанії, збільшення видобутку газу, модернізацію газотранспортної системи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: