Дерипаска вивезе працівників ЗАлКу в Сибір

П'ятниця, 29 квітня 2011, 17:31

На ЗАлКу зупинено електролiзне виробництво, i мiсцевi фахiвцi переїжджають працювати до Сибiру та iнших регiонiв РФ, де налагоджено електролiзне виробництво холдингу "Русал".

Про це повiдомила керiвник прес-служби ВАТ "ЗАлК" Вiкторiя Пелешко, передає "Інтерфакс-Україна".

"Через вiдсутнiсть диференцiйованих тарифiв на електроенергiю в Українi ЗАлК зупинив електролiзне виробництво. За пропозицiєю компанiї "Росiйський алюмiнiй", до складу якого входить "ЗАлК", спiвробiтники пiдприємства, запорiзькi спецiалiсти, переважно робiтники, вирушають працювати до Сибiру та iнших регiонiв Росiї, де у компанiї налагоджено електролiзне виробництво i є дефiцит квалiфiкованих кадрiв", - сказала Пелешко.

Вона також зазначила, що наразi на переїзд i роботу до Росiї погодилися 15 спiвробiтникiв ЗАлКу.

Реклама:

"Керiвництво пiдприємства пообiцяло їм первинну фiнансову допомогу: допоможе запорiзьким фахiвцям у переїздi, на перший час компенсує вартiсть тимчасового житла... Точна кiлькiсть спiвробiтникiв пiдприємства, якi залишаться без роботи у зв'язку iз зупинкою електролiзного виробництва, наразi не вiдома, оскiльки комбiнат планує запустити на ЗАлКу виробництво кремнiю, i трудовий колектив формуватимуть з фахiвцiв комбiнату", - зазначила керiвник прес-служби.

Як розповiли агентству в профспiлковiй органiзацiї Запорiзького алюмiнiєвого комбiнату, донедавна на пiдприємствi працювали близько тисячi осiб, припинення роботи частини виробництва загрожує скороченням половинi колективу запорiзьких алюмiнникiв.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!