Прем'єр про китайську гречку: не братимуть - покладемо в резерв

П'ятниця, 29 квітня 2011, 13:23

У разі відсутності покупців китайської гречки, її покладуть у резерв.

Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров у п'ятницю після наради з розвитку транспортних проектів у Києві, повідомляє агентство УНІАН.

"Не купуватимуть китайську гречку - покладемо у резерв, буде зберігатися, вона, до речі, прекрасної якості, нормальної, і хай лежить. Це продукт, який може довго зберігатися", - зазначив прем'єр.

При цьому він підкреслив, що ажіотажу в країні на гречку немає, і кожен, хто хоче її купити, може це зробити.

Реклама:

"З гречкою в країні все буде нормально", - сказав Азаров.

Він нагадав, що кожної суботи-неділі у Києві і обласних центрах проходять ярмарки, на яких можна купити гречку "за нормальною ціною".

"Ви звернули увагу, що ніхто з членів уряду не кинувся зустрічати цей суховантаж (який привіз гречку", - зазначив Азаров.

Як повідомлялося, 21 лютого Україна і Китай підписали контракт на поставку гречки в Україну.

Відповідно до нього, перша партія законтрактованої гречки була відправлена з Китаю 11 березня 2011 року судном MSC BERYL.

27 квітня міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк повідомив, що перша партія гречки з Китаю в обсязі 500 тонн надійшла до України через Одеський порт.

27 квітня в прес-службі компанії "Хліб Інвестбуд" повідомили, що на 30 квітня заплановане відвантаження китайської гречки з контейнерів на склади тимчасового зберігання для подальшого розподілу і транспортування у регіони.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: