"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Вінниччина не хоче китайської гречки

Четвер, 28 квітня 2011, 19:35

На території Вінницької області не буде реалізовуватися гречана крупа, закуплена в Китаї.

Про це повідомив перший заступник голови Вінницької обласної ради Ігор Кревський, передають "Комментарии".

"Вінницька область відмовилася від реалізації на своїй території китайської гречаної крупи. У той же час обласна влада домовляються з місцевими підприємствами про додаткове виробництві гречки", - сказав Кревський.

Він зазначив, що недавній ажіотаж навколо гречки змушує обласні влади приймати внутрішні регіональні рішення щодо укріплення продуктової безпеки регіону.

Реклама:

За словами Кревської, обласна влада рекомендує районним державним адміністраціям та радам скласти баланс основних продуктів споживання, створити з нового врожаю відповідні запаси та забезпечити їх зберігання, а також передбачити для цього необхідні кошти у місцевих бюджетах.

Кревський підкреслив, що створення внутрішніх регіональних запасів - один із шляхів протистояння вітчизняної сільгосппродукції імпорту.

"Більшість сільгосппродукції у нас виробляється в приватному секторі. Вона не є конкурентоздатною, і її душить імпорт. Тому голова облдержадміністрації рекомендує, і обласна Рада його підтримує в цьому, щоб райони подбали про запаси основних продуктів споживання і передбачили на ці цілі відповідні кошти у своїх бюджетах", - зазначив перший заступник голови облради.

На його думку, такі заходи дозволять контролювати цінову ситуацію на ринку області.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!