IFC хоче кредитувати енергозбереження в ЖКГ

Четвер, 28 квітня 2011, 17:40

Мiжнародна фiнансова корпорацiя - IFC веде переговори з Укрексiмбанком, "ОТП Банком" та "ПроКредит Банком" щодо кредитування енергозбережних проектiв у ЖКГ України.

Про це повiдомила заступник мiнiстра регiонального розвитку, будiвництва та ЖКГ Ольга Романюк, передає "Інтерфакс-Україна".

За її словами, переговори вiдбуваються у рамках проекту "Енергоефективнiсть у житловому секторi України".

Фiнансує цей проект Державний секретарiат Швейцарiї з питань економіки - SECO, виконавцем є IFC.

Реклама:

Як зазначила Романюк, опрацьовуються рiзнi механiзми фiнансування енергозбережних проектiв, зокрема, розглядається варiант створення Державного фонду стимулювання енергозбережних заходiв.

"IFC також обговорює питання надання комерцiйними банками пiльгових кредитiв для цих цiлей. Тривають переговори з Нацiональним банком України про зниження облiкової ставки за такими кредитами. Можливо, буде державний фонд, який частково покриватиме вiдсотки за кредитами", - сказала вона.

За словами заступника мiнiстра, очiкується, що першi угоди з фiнансовими установами буде укладено у вереснi.

У IFC уточнили, що йдеться про кредитування об'єднань спiввласникiв багатоквартирних будинкiв пiд здiйснення широкого спектра енергозбережних проектiв: вiд утеплення стiн, горищ, пiдвалiв, замiни вiкон, дверей до встановлення лiчильникiв теплової енергiї та теплових регуляторiв.

На думку IFC, спiвпраця з банками значно спроститься у разi ухвалення парламентом закону "Про об'єднання спiввласникiв багатоквартирних будинкiв".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!