"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Росія може підвищити експортні мита на нафтопродукти

Четвер, 28 квітня 2011, 17:30

Міненерго Росії представить в уряд проект постанови про підвищення з травня 2011 року експортного мита на нафтопродукти.

Повідомляється, що таке доручення прем'єр-міністр Володимир Путін дав заступникові міністра енергетики Сергію Кудряшову, передає Lenta.ru.

Міненерго разом з Мінфіном повинні також розглянути можливість зниження податку на видобуток корисних копалин або ставки акцизів.

Таким кроком уряд хоче зрівняти рентабельність продажів на внутрішньому і зовнішньому ринках, різниця в яких була основним стимулом для нафтовиків нарощувати експорт нафтопродуктів, що призвело до виникнення дефіциту бензину на внутрішньому ринку.

Реклама:

Раніше Міненерго заявило про плани відмовитися від експорту автобензину в травні, щоб ліквідувати гострий дефіцит палива на внутрішньому ринку.

Дане рішення було прийнято вчора, 27 квітня, на нараді з нафтовими компаніями, включаючи "Роснефть" і "Газпром нефть".

Нагадаємо, що шкала мит на експорт нафти з Росії встановлена ​​законодавчо, але зміна ставок для нафтопродуктів перебуває у компетенції уряду.

Однак, як відзначають джерела Reuters, на думку представників нафтових компаній, що повністю зупинити експорт бензину уряду не вдасться, оскільки у компаній є законтрактовані обсяги, а невиконання договірних зобов'язань загрожує їм штрафами.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!