"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НКРЕ збільшила "зелені" тарифи на 3,4%

Четвер, 28 квітня 2011, 16:11
Національна комісія регулювання електроенергетики збільшила на травень 2011 року тарифи на електроенергію, вироблену з відновлюваних джерел, на 3,4%.

Відповідне рішення регулятор прийняв на засіданні в Києві в четвер, передає "Інтерфакс-Україна".

Зокрема, ставка "зеленого" тарифу на електроенергію, вироблену вітряними електростанціями встановлена ​​на рівні 131,38 копійок / кВт-год, сонячними електростанціями - 540,51 копійок / кВт-год, сонячними електростанціями, встановленими на даху будівель, - 495,47 копійок / кВт-год.

При цьому "зелений" тариф для малих гідроелектростанцій встановлений на рівні 90,08 копійок / кВт-год, електростанцій, що працюють на біомасі, - 143,89 копійок / кВт-год.

Як повідомлялося, "зелені" тарифи визначаються за формулою, в якій для кожного суб'єкта визначено коефіцієнт, розміри якого залежать від типу альтернативного джерела електроенергії і характеристик енергогенеруючого обладнання.

Реклама:

Тарифи коригуються комісією в залежності від курсу гривні до євро на дату їх розрахунку на наступний місяць.

НКРЕ здійснює державне регулювання діяльності суб'єктів природних монополій в електроенергетиці та нафтогазовому комплексі, забезпечує проведення цінової і тарифної політики в цих сферах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!