Колесніков навчить заробляти на бензинових акцизах

Четвер, 28 квітня 2011, 16:01

Мiнiстерство iнфраструктури України має намiр в жовтнi 2011 року представити нову систему облiку акцизiв, якi стягують пiд час продажу автомобiльного палива.

"Акциз поки що розкрадають. Ми не маємо чiткої системи контролю за пiстолетом, який спрямовують у бак. Поки що ми такого контролю не матимемо, а, вiдповiдно, мiсцевi ради не зацiкавленi. Доки мiсцевi ради не отримуватимуть вiд 50 копійок до 1 гривні з кожного проданого лiтра на їхнiй територiї, нiякого облiку ми не матимемо. Ми над цим працюємо. Я думаю, в жовтнi ми презентуємо, як буде побудована система облiку акцизу, i якi частки отримають мiсцевi ради. Не сплатити буде неможливо", - повiдомив вiце-прем'єр-мiнiстр iнфраструктури Борис Колеснiков на прес-конференцiї в Києвi в четвер.

Як повідомляє "Інтерфакс-України", при цьому вiн зазначив, що нову систему може бути закладено до закону про державний бюджет на 2012 рiк.

Нагадаємо,  20 квітня закон про зниження акцизів на бензин на 50 євро - до 132 євро/тонну набув чинності.

Крім того, законом на строк до серпня зменшені акцизи на важкі дистиляти (дизпаливо) з вмістом сірки більше 0,2% з 90 євро/тонна до 60 євро/тонна, із вмістом сірки 0,035-0,2% - з 69 євро/тонна до 39 євро/тонна.

Також на цей же термін зменшені акцизи на важкі дистиляти з вмістом сірки більше 0,005%, але не більше 0,035% з 62 євро/тонна до 32 євро/тонна, а з вмістом не більше 0,005% - з 42 євро/тонна до 22 євро/тонна.

Окрім того, закон скасував обов'язок податкових агентів подавати щомісячні декларації про сплату податків з доходу фізичних осіб, і подавати їх щоквартально.

При цьому декларація подається тільки у разі нарахування зазначених доходів платнику податку, тоді як раніше декларація подавалася незалежно від цього.

З 2011 року з набранням чинності Податкового кодексу акцизи на бензин підвищилися на 37,9% до 182 євро/тонна.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!