Генпрокуратура погрожує Тимошенко арештом

Четвер, 28 квітня 2011, 14:04

Запобіжний захід стосовно Юлії Тимошенко може бути змінений на більш суворий.

Як заявили у прес-службі Генпрокуратури, у четвер на 10 годину до Головного управління з розслідування особливо важливих справ Генпрокуратури для пред'явлення обвинувачення повторно було викликано Тимошенко та її захисника.

"Незважаючи на те, що вчора Тимошенко та її захисник зірвали проведення слідчих дій, сьогодні вона з'явилась без захисника та повідомила, що брати участь в слідчих діях без нього не буде", - йдеться у повідомленні.

"На намагання слідчого роз'яснити їй вимоги кримінально-процесуального законодавства, що регулює порядок проведення слідчих дій за участю захисника, остання без дозволу слідчого покинула Генпрокуратуру", - наголосили у відомстві.

Реклама:

У Генпрокуратурі вважають, що "зазначені дії Тимошенко свідчать про умисне затягування слідства у справі у справi про газовi контракти, свідоме невиконання нею процесуальних рішень слідчого".

"У зв'язку з цим, Генпрокуратура мусить нагадати Тимошенко, що стосовно неї обрано запобіжний захід - підписку про невиїзд. У разі, якщо обраний запобіжний захід не забезпечує виконання процесуальних рішень, він може бути змінений, згідно з вимогами закону, на більш суворий", - йдеться у повідомленні.

Крім того, Тимошенко та її захисник утретє викликані до Генпрокуратури 29 квітня на 15 годину.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!